2.5.2011

Jäsenkirje 1/2011

Hyvä slavisti!

Slavistipiirin vuosikokous pidettiin 25.3. Puheenjohtajaksi kaudelle 2011 valittiin Mika Lähteenmäki ja varapuheenjohtajana jatkaa Maija Könönen. Kokouksessa tehtiin useita henkilövaihdoksia. Sanna Wälläri luopui sihteerin tehtävästä, ja hänen tilalleen valittiin Jussi-Pekka Hakkarainen. Uudeksi rahastonhoitajaksi 1.6. alkaen valittiin Max Wahlström. Hanna Rinne toimii rahastonhoitajana 31.5. saakka. Muut hallituksen varsinaiset jäsenet ovat Marjatta Vanhala-Aniszewski, Helena Lehečková, Martina Björklund ja Anelma Lammi. Varajäseniksi valittiin Johanna Viimaranta, Kirsti Ekonen, Ahti Nikunlassi ja Merja Pikkarainen.

Jäsenmaksu pysyy entisen suuruisena: 20 euroa muilta paitsi perustutkinto-opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 10 euroa. Lisäksi on mahdollista tilata Idäntutkimus jäsenhintaan 18 €/vuosi (opiskelijat 12 €), jolloin jäsenyys + lehti maksavat 38/22 €/vuosi.

Jos haluat tilata Idäntutkimuksen tai perua sen tilauksen, ota heti yhteys sihteeriin, ennen kun vuoden ensimmäinen numero piakkoin ilmestyy. Muistutan että muutoksista pitää aina ilmoittaa sihteerille (pelkkä maksaminen/maksamatta jättäminen ei siis riitä), samoin osoitteenmuutoksesta

Slavistipiirin jäsenet voivat tilata myös Scando-Slavica -lehden, jonka hinta vuonna 2010 on 37 € muilta kuin opiskelijoilta (24 €). Hinta sisältää Nordiska Slavistförbundetin jäsenmaksun. Vanhat tilaukset jatkuvat automaattisesti, uudet tilaajat – ottakaa yhteys sihteeriin. Lehden sisällysluetteloihin voi tutustua netissä osoitteessa http://www.hf.uio.no/ilos/studier/studenttjenester/Nettressurser/bulg/scsl/

XV Kansainvälinen slavistikongressi järjestetään elokuussa 2013 Minskissä. Suomen kiintiö on kymmenen osallistujaa. Kongressiin ilmoittautumisen takaraja ei ole vielä tiedossamme, mutta pyydämme osallistumaan aikovia henkilöitä lähettämään esitelmänsä alustavan otsikon Mika Lähteenmäelle (mika.k.lahteenmaki@jyu.fi) 15.6.2011 mennessä. Jos tarjokkaiden määrä ylittää kiintiön, pyydämme myöhemmin esitelmien abstraktit, joiden pohjalta valinnat suoritetaan.

Kuluvalle kaudelle on suunnitteilla perinteinen slavistipäivä, joskaan päivän teemaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Lisäksi järjestetään joitain erillisiä esitelmätilaisuuksia. Tämän kirjeen mukana tulevien vuosikokousasiakirjojen mukana on myös toimintasuunnitelma. Toivomuksia toiminnasta voi esittää sihteerille, puheenjohtajalle tai hallituksen jäsenille.

Muistutuksena vanhoille ja tiedoksi uusille jäsenille että Slavistipiirin jäsentiedotusta hoidetaan myös slavistit-sähköpostilistan kautta. Listalle liitytään lähettämällä osoitteeseen listserv@uta.fi viesti, jonka sisältö on "SUBSCRIBE slavistit Etunimi Sukunimi". Suomen slavistiikan ajankohtaisista tapahtumista ja Slavistipiirin toiminnasta löytyy päivitettyä tietoa edelleenkin Slavistipiirin blogista (http://www.slavistipiiri.blogspot.com/).

Muistattehan silti ilmoittaa sihteerille jos yhteystietonne muuttuvat – sekä katu- että sähköpostiosoitteen.

Terveisin,

Jussi-Pekka Hakkarainen
Slavistipiirin sihteeri
jussipekka.hakkarainen@gmail.com

***

Jäsenkirje on lähetetty vuonna 2010 jäsenmaksunsa maksaneille yhdistyksen jäsenille kirjeitse perjantaina 29. huhtikuuta.

Ei kommentteja: