29.8.2018

Pohjoismainen slavistikongressi 14.-18.8.2019 Joensuussa

21. Pohjoismainen slavistikongressi järjestetään 14.8-18.8.2019 Joensuussa. Konferenssi alkaa keskiviikkona 14.8, sunnuntai 18.8 on suunniteltu retkipäiväksi.

Konferenssi esittelee ensisijaisesti Pohjoismaissa tapahtuvaa slavistiikan tutkimusta kielitieteen, kirjallisuuden- ja kulttuurintutkimuksen sekä käännöstieteen alalta. Tapahtuman järjestää Itä-Suomen yliopiston humanistinen osasto ja Slavistipiiri ry. Järjestelytoimikunta koostuu venäjän kielen oppiaineen ja Slavistipiirin edustajista.

Kutsutuiksi puhujiksi ovat varmistuneet Julie Hansen (Uppsalan yliopisto), Jouko Lindstedt (Helsingin yliopisto), Johanna Nichols (Kalifornian yliopisto, Berkeley), Ekaterina Rakhilina (Moskovan talouskorkeakoulu), Andrei Rogatchevski (Tromssan yliopisto) ja Sanna Turoma (Helsingin yliopisto).

Järjestelytoimikunta toivoo, että slavistiikka tulee edustetuksi koko laajuudessaan. Pyydämme kongressiin osallistujilta paneeleita (kolme esitelmänpitäjää ja diskussantti), esitelmiä, postereita ja pyöreänpöydän keskusteluja jostain tärkeästä aiheesta. Kongressin kielinä ovat pohjoismaiset ja slaavilaiset kielet sekä englanti.

Kongressiin osallistujilta pyydetään ennakkoilmoittautuminen ja esitelmien otsikko 30.9.2018 mennessä. Ilmoittautumiset lähetetään sähköpostiosoitteeseen 21.slavistmotet@uef.fi. Lopullinen ilmoittautuminen ja abstraktit pyydetään tekemään 10.12.2018 mennessä.

Kongressin verkkosivu löytyy osoitteesta http://www.uef.fi/en/web/21slavistmotet ja sitä päivitetään sitä mukaa, kun ohjelman tiedot varmistuvat. Sivulle tulee myös tietoa hotellivaihtoehdoista, konferenssimaksusta ja retkiohjelmasta.


Ei kommentteja: